Sunn iskrem – oppskrift på «nice cream»

5 (1 stemmer)

Sommeren er her! Det har vært lang mellom de varme dagene, men når sola skinner er det lite som slår en is.

Men vanlig is er ikke kjent for å være spesielt sunt. De fleste iskremer inneholder mye sukker og fett. Men heldigvis finnes det noe som kalles «nice cream». I tillegg til at nice cream er mye sunnere enn vanlig iskrem, er det veldig enkelt å lage!

Hovedsakelig består nice cream av fryste bananer som kjøres i en foodprocessor til ønsket konsistens. Ved å bruke litt havremelk eller mandelmelk får man en litt mer kremet konsistens. Det er viktig å bruke bananer med brune prikker for å få en søtest mulig nice cream.

Bruk brune bananer for en søtest mulig nice cream!

Den fryste bananen og eventuelt havremelken eller mandelmelken kjøres til ønsket konsistens, og deretter kan man til sette den smaken man ønsker.

Prøv for eksempel med:

  • Peanøttsmør
  • Revet, mørk sjokolade
  • Vanilje
  • Et par jordbær

Kun kreativiteten setter grenser for hva du kan tilsette. Men husk å være rask – nice creamen må serveres og spises umiddelbart etter den er laget.

Du trenger:

  • Overmodne bananer
  • Havremelk eller mandelmelk
  • Smakstilsetninger (valgfritt)

Slik gjør du:

  • Kutt bananene i skiver, og frys de ned i en liten boks eller pose
  • Kjør de frosne bananene i en food processor med litt havremelk eller mandelmelk til du har fått en konsistens som likner på softis
  • Tilsett smakstilsetinger om du ønsker
  • Server umiddelbart!

Her er en videosnutt som viser deg hele prosessen. Kos deg!