Slik lager du hjemmelaget babymat

Hjemmelaget babymat er ikke bare sunt – det er også billig, miljøvennlig og det gir deg en trygghet over at du vet nøyaktig hva som går inn i munnen til babyen din.

Så hva venter du på?

Her har vi samlet noen tips til de første rettene du kan gi babyen din. Dette er mat som er perfekt for den første smakebiten på fast føde for babyer.

Bakt søtpotet

Heldigvis er oppskriftene på babymat enkle – du trenger ingen kokkekunnskaper, og det lager nesten seg selv.

Vi starter med bakt søtpotet. Her tar du enkelt og greit så mange søtpoteter du ønsker, og skrubber dem, mens du setter ovnen på 180 grader.

Bruk en gaffel og prikk søtpotetene, og ha de over i en ildfast form. Bak dem i ovnen i ca en time, og avkjøl.

Pell skallet av potetene, mos de i en blender eller med en gaffel til de når ønsket konsistens.

Nå kan du enkelt fryse ned søtpoteten i mindre porsjoner, og ta opp når du skal mate babyen din. Søtpoteter inneholder mye vitaminer og den søte smaken gjør at den lettt kan bli en favoritt hos barnet ditt!

Ertepuré

En ertemos/ertepuré kan gis til barn fra den første maten. Erter smaker godt, er veldig enkelt å tilbrede, og når du lager en ertemos så kan den nytes av hele familien.

Erter er en viktig kilde til vitamin A og C, jern, proteiner og kalsium.

Ha frosne erter i en kjele med litt vann, og kok opp. Hell av vannet, men spar på litt av det.

Kjør glatt med en stavmikser, og frys eventuelt ned i porsjoner (i for eksempel en isbitform). Om det blir for tørt, kan du tilsette mer av kokevannet.

For de voksne, så kan du smake det til med smør, salt og pepper.

Moste gulrøtter

Gulrøtter er billig, smakfult og fargerikt. I tillegg inneholder det vitamin A, kalium, folinsyre, jern, karoten, magnesium og kopper. En gulrotmos/puré er fin første mat for babyer.

Kutt gulrøtter i biter, og kok de møre i litt vann. Hell av vannet, menn spar på litt av det.

Kjør gulrøttene med en stavmikser eller blender til de er helt most. Disse kan også fryses ned i isbitformer på samme måte som de andre oppskriftene.

Lykke til!

Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med Tøybleier.no. Om du er ute etter tøybleier, bør du sjekke ut butikken deres!