3 tips til en perfekt hjemmefest

Det er ofte ikke store endringer som skal til for å forandre en helt moderat hjemmefest til sommerens store høydepunkt. Nøkkelen ligger i å ha riktig utstyr i hjemmebaren, og riktig pynt for å gjøre kvelden komplett for alle gjestene. Det hjelper selvfølgelig også dersom man kan imponere gjestene med en skikkelig pen, fargerik og innbydende velkomstdrink.

Hjemmebaren

Istedenfor å fiske frem alle reserveglassene fra vitrineskapet er det en liten og enkel investering å kjøpe inn noen skikkelig flotte drinkglass i forskjellige varianter. Barlife har et enormt utvalg av rimelige glass som passer perfekt for anledningen. Sørg for at hjemmebaren har et godt utvalg av rødvins – og hvitvinsglass, vannglass, margaritaglass, whiskyglass og ølglass. Da vil gjestene alltid finne det de trenger når de skal lage seg en drink.

I hjemmebaren bør man også ha god tilgang til isbiter, et par shakere med sil, sugerør og målebeger. For å toppe det hele kan man gjerne også ha noe garnityr som lime, bringebær, mynte eller server andre sunne snacks ved siden av. 

Pynt

Interiør og pynting er ofte en veldig personlig ting, og alle har sin forskjellig stil. Uansett kan det være små ting som utgjør en stor forskjell når man skal sette skikkelig stemning på hjemmefesten.

Skal man ha festen utendørs kan man gjerne pynte opp med lyslenker som enten går på solcelle eller på batteri, og gjerne i en varm hvit farge som setter en romantisk og vakker stemning på plassen. Dette kan også gjerne kombineres med noen falske stearinlys som setter en ekstra deilig og rolig stemning.

Legg gjerne også frem noen ekstra tepper til gjestene dersom det begynner å bli kaldt utover kvelden slik at de kan sette seg med pledd i sofaen og nyte den gode samtalen uten å fryse.

Velkomstdrink

En utrolig estetisk pen velkomstdrink som garantert faller i smak, er Mimosa. Denne serveres i mange forskjellige glass, men gjerne i champangeglass eller longdrinkglass. Ikke bare er den utrolig innbydende, men den er også utrolig enkel å lage, og kan derfor forberedes idet gjestene er på vei.

Alt du trenger for å lage 6 glass Mimosa er å presse saften ut av to appelsiner og sile saften for å få ut rester av fruktkjøttet. Fordel appelsinjuicen på 6 glass og fyll opp resten av glasset med en musserende vin. Enklere blir det ikke, og det blir en garantert vellykket velkomstdrink som gjestene vil sette pris på.