Mine fire dyreste matvaner

Etter å ha gransket nettbanken min de siste tre timene, så bestemte jeg meg: jeg skal begynne å spare litt penger på mat og drikke.

Det er fryktelig mye penger som går til denne posten.

Og hvis jeg sparer noen av de 6000 (!) kronene jeg bruker, så kan jeg sette mer penger på feriebudsjettet.

Deretter dykket jeg litt nærmere inn i tallene og så på hvor jeg brukte pengene. Altså hvilke butikker, barer og restauranter som fikk dem. Der fikk jeg meg et nytt sjokk.

I denne artikkelen skal jeg fortelle litt mer om mine dyre matvaner – og gi deg sparetips til hvordan du unngår å havne i samme felle.

Glem “den siste ølen” eller “den siste drinken”

Når man ser at man til stadighet bruker rundt 400 kroner i baren klokken 02:30 hver lørdag, så forstår man at noe er galt.

Det er ingenting godt som kommer ut av å helle i seg en masse alkohol rett før man drar hjem for kvelden. Ingenting.

Men allikevel har jeg ikke hatt god nok impulskontroll for å hindre det.

Nå er det slutt på den siste drinken.

Bruk tilbudsappen

Det finnes tilbudsapper der ute som viser deg hvilke matvarer som er på tilbud i de ulike dagligvarebutikkene.

Når jeg tenker meg om, så kan jeg ikke huske sist jeg kjøpte mat på tilbud.

Og når jeg snakker med kolleger i lunsjen, så handler de knapt noe annet enn tilbudsvarer.

Her er det noe galt.

Kvalitet over kvantitet

Tidligere gikk jeg ofte ut og hentet mat fra diverse semi-gode takeaway-restauranter.

Det er det nå slutt på.

Nå skal jeg kun gå ut og spise på restaurant èn gang i måneden. Det skal til gjengjeld være på en restaurant av superhøy kvalitet.

Ikke spis på Gardermoen!

Jeg flyr ganske ofte i jobbsammenheng. Mange tenker vel som så at:

“Joda, men da sponser vel jobben hele reisen?”

Det stemmer. De sponser alt av flytog, flybilletter og hotell.

Men de sponser ikke det faktum at jeg hver eneste gang skal sette meg ned og spise kjempedyr sushi på Gardermoen. Det koster meg sånn 250 kroner hver eneste gang – og sushien der er heller ikke særlig imponerende.

Man bør egentlig aldri la seg friste til å spise på restaurantene når man skal ut og fly. Høye priser, men ganske lav kvalitet på maten.

Til slutt

Jeg vil også anbefale denne artikkelen fra forskning.no.

Den gir et innblikk i hvorfor vi mennesker sliter med å bryte dårlige spisevaner. Du kjenner deg helt sikkert igjen i ganske mange av punktene der. Hvis ikke, så vil jeg bli ganske overrasket.

Og hvis du kjenner deg igjen, så vet du at det finnes forbedringspotensial.