Mat som gjør deg sterk

Man kommer ikke unna at veldig mange som trener mye, har et veldig kjedelig kosthold. Du trenger ikke se lenger enn å f.eks se på profesjonelle idrettsutøvere. Når de blir spurt om hva de spiser så er svaret ofte ganske veldig kjedelig og ikke minst deprimerende.

Det trenger heldigvis ikke være sånn at man trenger å spise kjedelig mat når man skal trene for å bygge opp muskelmasse. Ved noen enkle grep så kan man gjøre det som i utgangspunktet er ganske kjedelig til noe spennende.

Forslagene nedenfor er laget for deg som trener styrke og trenger mye proteiner. Hvis du i dag ikke trener styrke så kan du gjerne bruke inspirasjonen, men kanskje ta det rolig på proteinene. Alternativt så kan du kjøpe benkpress her og «gønne» på med proteinene.

Salatbowl med kylling/kikkerter

En «bowl» eller en bolle med salat er helt konge. Hvis du i tillegg legger på noen proteiner. Dersom du er vegetarianer eller veganer så kan du bruke kikkerter eller bønner som proteinkilde. Hvis du ikke er vegetarianer så kan du gjerne supplere med kylling og egg. Da blir dette en energibombe som passer like godt til middag som lunsj.

Et lite tips her hvis du ønsker å gjøre maten ennå litt sunnere er å bytte ut den vanlige salaten med grønnkål. Dette vil booste energinivået ditt og du vil føle deg som kongen etter måltidet.

Fajitas med proteiner

Fajitas er en utrolig fin måte å få i seg akkurat det man trenger. Her kan man f.eks lage noen rare kombinasjoner som gjør at du får den riktige ernæringen. Et tips kan f.eks å fylle en fajitas med kylling og peanøtt-smør. Eller hvis du er på plantebasert så kan du heller velge å fylle den med bønner og kanskje en saftig hummus.

Pita med proteiner

Pitabrød har den samme funksjonen som fajitas. Du kan putte hva du vil i den og med riktig «dressing» så vil det smake helt konge. Proteinene du velger å ha i pitabrødet velger du selv. En liten kombinasjon som svært få tenker på er fisk. Pitabrød med torsk i er faktisk kjempe godt med en liten squeze av lime.

Egg på en seng av spinat

Veldig mange som trener spiser mye egg men de spiser ikke så mye spinat. En veldig morsom versjon av en ellers ganske enkel rett er å servere kokte egg på en seng av spinat. Spinaten kan du gjerne koke litt men den kan være rå.

Noen tips til deg som skal spise deg sterk:

Når du skal sette opp en kostholdsplan så bør du tenke på mer enn proteiner. Husk at kroppen trenger et variert kosthold og at det er mer enn proteiner. I tillegg så mener vi at alle som i dag spiser mye proteiner fra dyreriket bør vurdere et mer plantebasert kosthold.