Hvorfor er fysisk aktivitet så viktig for vår helse og velvære?

Fysisk aktivitet er med på å gi bedre humør, søvn, energi, reduserer stress og generell en forbedret helse. Fysisk aktivitet kan i tillegg forebygge flere psykiske plager og kan brukes i behandling sammen med en rekke andre behandlingsmetoder.

Effekten av regelmessig fysisk aktivitet er godt dokumentert og det er ingen tvil om at regelmessig fysisk aktivitet gir en umiddelbar effekten i forbindelse med en persons egne helse. 

Fysisk aktivitet gir velvære og overskudd

Fysisk aktivitet er en viktig faktor når det kommer til å bedre den fysiske og psykiske helsen. Dersom du trener regelmessig og som et resultat bedrer din fysiske form, så vil du bli mer rustet til å mestre hverdagslige utfordringer og krav. 

Når det kommer til å holde seg i bevegelse så blir voksne og eldre anbefalt å være fysisk aktive i minst 20-30 minutter hver dag. Her regnes fysisk aktivitet som når du blir varm og litt andpusten. 

Aktive steg man kan ta for bedre fysisk og psykisk helse

Under ser du noen enkle grep man kan ta i hverdagen får å nå de anbefalte 30 minuttene med aktivitet i hverdagen. 

Start lett 

Tenk over din egen hverdag og se etter de mulighetene du har for å kunne bevege deg mer. Dette kan være alt fra å gå eller sykle til og fra jobb istedenfor å kjøre. Eller ta trappene istedenfor heis.

Et vanlig problem er at folk går for hardt ut når de skal starte å trene. For å oppleve god effekt og mestring av treningen er det derfor viktig å starte på nivået du allerede er på og som passer for deg. Øk derfra aktivitetsnivået og intensiteten etterhvert og finn en god balanse mellom fysisk aktivitet og hvile. Fra derav kan du gi deg selv en premie på slutten av hver økt for å holde motivasjonen oppe. En treningsbar fra https://www.bodylab.no er et sunt og godt alternativ. 

Velg en aktivitet du liker

Om du starter treningsreisen din med en aktivitet du allerede synes er artig eller hyggelig å drive med, kan det påvirke de tankene og følelsene du har knyttet til fysisk aktivitet på en positiv måte. Plutselig ser du at du gleder deg til å trene! 

Skaff deg en treningskamerat!

Lag noen avtaler med venner og vær aktiv sammen! Det kan være enklere å komme i gang med treningsrutinen om man bestemmer seg for å gjøre dette sammen med andre. Aktiviteter som gjøres i grupper gir et sosialt felleskap og åpner også opp for å knytte nye kontakter.