Hvordan være vert for en koselig og sunn fotballkveld

Om du planlegger å invitere venner til en koselig fotballkveld hjemme hos deg selv, er det kjekt å ha et par ting på plass før den store kvelden. Som de fleste av oss allerede vet, er godt selskap og god mat en sikker ingrediens til en suksessrik fotballtreff.  

Her har du noen hjelpsomme tips til hvordan du kan være vert for den perfekte samlingen med god mat og drikke som alle og enhver kan nyte.

Sunne alternativer for middagsmat

Kilde: Pixabay

Det er svært enkelt, og kanskje til og med fristende, å strekke seg etter de mest usunne alternativene med tanke på middagsmat. Det er kanskje også det første man tenker på når temaet om en fotballkveld dukker opp. Men det finnes rikelige med alternativer som er både smakfulle og samtidig sunne, og som ivrige fotballentusiaster garantert kan kose seg med. 

Fajitas er en kjent folkefavoritt som enkelt kan tilberedes med linser, bønner og mais i bytte med den tradisjonelle kjøttdeigen. Og hvis du er usikker på om gjestene kommer til å like et kjøttfri måltid, kan du alltid ha i marinerte kyllingterninger for å gi måltidet et ekstra protein-kick. Rømme ved siden av anbefales.

Som nevnt, finnes det rikelig med alternativer av sunn mat der ute, så det er bare å finne frem din indre Sherlock Holmes og lete etter inspirasjonelle og enkle matoppskrifter som kan tilfredsstille enhver smaksløk. Ja, selv de mest kresne. Så sett i gang og kos deg på kjøkkenet.

Snacks og drikke

Kilde: Pixabay

Den engelske klubben Liverpool er for tiden en storfavoritt med en odds på 1.01 på at de vinner Premier League ifølge fotball tipping på bet365. Liverpool har også i skrivende stund en rekord på hele 537 dager uten å ha blitt slått i en kamp og kan nå 600 dager om de fortsetter å være uslåelige de første få kampene de spiller i 2020/21 sesongen. 

Spenning i stua vil garantert være på full guffe i løpet av Liverpools neste kamp, så når gjestene endelige er klare kan du druse på med lettsaltet popcorn og tortillas. Til slutt kan du servere en guacamole-dip blandet med avocado, gresk yoghurt og krydder ved siden av. Dette er en dip uten like som muligens kan bli en favoritt blant de besøkende.

Det er ikke tvil om at den serverte snacksen vil gjøre gjestene tørste. Og selv om øl og andre former for alkohol ofte er populært under fotballtreff, kan dette sløyfes og heller bli erstattet med alkoholfri fruktpunsj, eller vann med kullsyre for eksempel. 

Vann fra springen er selvsagt det beste alternativet, og heldigvis er det trygt å drikke i de aller fleste hjem i Norge. Finn frem en mugge, ha i kaldt vann, noen skiver med sitron og peppermynte-blader, samt isbiter, som et ekstra alternativ som gjestene lett kan forsyne seg med. 

Gi deg selv god tid

Aller sist er det viktig at du gir deg selv god tid i forveien. Om du handler inn ingrediensene et par dager før fotballkvelden, vil dette gi deg tid til å sørge for at alt er klart innen den store sammenkomsten. 

En god ting å huske på er at kjøtt smaker best når den er marinert på forhånd, så det er anbefalt å marinere kjøttet minst et par timer før. Men ønsker du å virkelig imponere gjestene, kan du la kjøttet marinere i en dag ca.

Bon appetit!