Hvordan kjøpe billig sunn mat?

Selv om de aller fleste nordmenn har god økonomi så er det mange som i dag er tynget av økonomiske problemer, studenter med dårlig råd og så har du den økende sparetrenden i Norge. Hvis man har et lite budsjett til mat så ender man ofte opp med å kjøpe usunne alternativer. Forskning viser at det er en klar faktor mellom dårlig kosthold og dårlig økonomi. Det trenger ikke å være slik hvis man gjør litt undersøkelser. Derfor har vi laget en liste over billige ingredienser som er sunne og billige. 

Bønner 

Bønner har et ufortjent dårlig rykte blant folk. Veldig mange forbinder bønner med en hermetisk boks med bønner i tomatsaus men bønner er så mye mer. På de aller fleste butikker finner du et rikt utvalg av bokser med bønner til en svært lav pris. Du kan bruke bønner i taco istedenfor kjøtt, i salater og ikke minst i wok. Det er et sunt og godt alternativ til f.eks andre proteiner som kylling og annen type kjøtt. 

Linser 

Linser er mye brukt i andre land og det kan virkelig brukes i alt. Noen eksempelr er i tomatsaus til pizza og i en spagetti. Det er en utrolig fin måte å få i seg næringsstoffer på og linser er ekstremt billig. De er billige i butikken men hvis du finner en butikk med eksotiske varer så er linser billigere. 

Grønnsaksnudler 

Nudler i seg selv er ikke veldig næringsrikt men hvis du går på en butikk med internasjonale varer så finner du nudler som er laget med grønnsaker. Disse kommer i mange morsomme farger og fungerer veldig fint sammen med litt grønnsaker. Det koster ikke mye per pakke og en pakke holder veldig lenge hvis du bruker en OK mengde. 

Squash 

Dette tipset forutsetter at du har noe som heter “spiralizer”. Den koster 99,- kroner og anbefales virkelig. Du bare dytter squashen inn i den og ut kommer det spagetti av squash. Dette er veldig godt og en veldig sunn måte å spise spagetti på. Du kan gjerne lage spagetti av andre grønnsaker som gulrot men squashen har en veldig god konsistens. Squash kan selvfølgelig brukes på veldig mange andre måter også. 

Sopp 

Sopp er billig og ikke minst et sunnere alternativ til f.eks kjøtt. Den kan brukes i alt fra wok, taco, pizza og burger. Noen gode tips på sopp er portobellosopp, aromasopp og champignon. Her kan man bare teste ut litt forskjellig og se hva man liker best. Sopp er veldig enkelt å krydre til sin egen smak. 

Havregryn 

Havregryn kan brukes til utrolig mye og er kjempe billig. Du trenger ikke å spise den som frokostblanding. Du kan lage knekkebrød, grøt, scones og karbonader av havregryn. Fantasien setter grensen her og det er en veldig morsom ingrediens å leke seg med. 

Bananer 

Det er viktig å ha noe godt etter middagen og det trenger ikke å koste mye eller være usunt. Frys noen modne bananer i terninger og kjør det i blenderen. Resultatet er deilig bananiskrem. Da har du en perfekt, sunn og billig dessert som smaker fortreffelig.