Gode grunner til hvorfor hviledager er viktig for treningen din

Når du først begynner å trene er det gjerne vanlig å tenke at desto mer man trener, desto bedre resultater vil man oppnå. Dette er riktignok sant til en viss grad, men det er også viktig at man tar en pause fra treningen. Nettopp derfor er det så viktig at man legger inn en skikkelig hviledag med jevne mellomrom for å oppnå de resultatene man ønsker.

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på viktigheten av en hviledag og hva du kan bruke den på dersom du kjeder deg. En hviledag trenger nemlig ikke bety at du skal ligge hjemme på et mørkt rom og se i taket, men bare at du ikke skal trene så tungt.

Hvorfor er det så viktig med en hviledag?

Selv om mange ville foretrukket å løpe på trening hver eneste dag, så er det viktig med en pause i ny og ne. Systematisk pause fra trening kan faktisk gi deg bedre resultater over tid, noe vi skal se på straks. Om du fortsatt ikke er overbevist eller lurer på hva du skal finne på når du tar en hviledag, så finnes det heldigvis en rekke idrettsarrangementer som du kan følge på nett. Dette kan være utmerket motivasjon for videre trening og muligheten til å plassere noen bets kan gi litt ekstra spenning på en rolig dag.

Da kan det være lurt å se på hvordan man kan spille på live betting hos en side som https://www.norgesspill.com/no/sportsbook/live som alltid viser en rekke populære mesterskap. Her finner du ikke bare norsk sport, men også internasjonal sport slik at du alltid vil ha noe spennende å følge med på. Tilbake til hviledager og grunnlaget for disse. Her er fem grunner til hvorfor du bør legge inn en hviledag:

La musklene hente seg inn

Selv om fysisk aktivitet er viktig for helsa vår, så er det også viktig å la musklene hente seg inn igjen. Det er dette som lar dem restituere og dermed bygge seg opp sterkere. En hviledag mellom tunge økter kan derfor være akkurat det som skiller en god og dårlig treningsøkt. Om du ønsker å legge den på slutten av uken eller mellom de to tyngste øktene, det kan du velge litt selv.

Unngå skader

Noen ganger er det viktig med en pause for å unngå skader. De fleste har en hektisk hverdag og det kan være slitsomt å skulle prestere på alle arenaer døgnet rundt. Det kan derfor være lurt å ta en hviledag slik at man kan hente seg litt inn, få den nødvendige pausen og deretter komme tilbake sterkere. Dette gjelder ikke bare på ren fysisk trening, men også mentalt dersom man ofte befinner seg i en hektisk arbeidsdag.

Få tid til nødvendigheter

En grunn til at mange velger å IKKE trene er på grunn av mangel på tid i hverdagen. Treningen krasjer ofte med andre gjøremål, men det trenger ikke være slik. Ved å legge inn noen hviledager kan du sørge for at du får trent, men også har tid til andre ting gjennom uken. Undersøkelser har faktisk vist at 33 % av de som inkluderer en hviledag regelmessig klarer opprettholde treningsrutinen din bedre.

Dette kan være et godt utgangspunkt for hvorfor man bør forsøke inkludere en eller flere hviledager som del av rutinen sin. Ta deg tid til det som er viktig, men sørg også for at du får inn trening i hverdagen. På denne måten vil både kropp og sinn få den plassen de trenger til å yte optimalt.

Hvor mange hviledager trenger du?

Dette er noe som bør avgjøres på individuelt nivå og det henger ofte sammen med hva slags trening man bedriver. Dersom det er tung styrketrening du driver med, kan det være lurt å legge inn minst én hviledag i uken. Driver du et mer sirkulært program, kan det være tilstrekkelig at man har det etter hver runde man gjennomfører programmet sitt.

Du bør derfor ta hensyn til egne forutsetninger og hva du ønsker å oppnå med treningen når du skal avgjøre hvor mange hviledager du trenger. Om du benytter deg av en trener kan det være lurt å rådføre seg med vedkommende, og eventuelt få dem til å plassere hviledagen der den får mest nytte i programmet ditt.

Oppsummering

De fleste som begynner å trene tror det kun handler om antall timer man er i fysisk aktivitet, men hvile er vel så viktig. Derfor kan man oppnå økte resultater av treningen dersom man implementerer en hviledag, noe vi har sett nærmere på i denne artikkelen.