Hva spiser tre proffe fotballspillere?

En viktig del av jobben som profesjonell fotballspiller er å holde seg i form. Det vil ikke bare si jevnlig trening, men også andre ting som å opprettholde et godt kosthold. Et godt kosthold er noe vi alle blir anbefalt for å holde oss sunne og friske, men det er særlig atleter som er kjent for å følge rigide dietter og matrutiner for å holde seg på toppen i verdensklassen. Men hva spiser egentlig proffe fotballspillere? Denne artikkelen vil se på noen av våre mest kjente fotballspillere for å gi gode tips til andre som vil la seg inspirere av idrettsheltene.

Kilde: Pixabay

Neymar da Silva Santos Júnior

Brasilianeren Neymar følger et strengt matregime. I likhet med mange andre av de kjente fotballspillerne er det vanskelig å finne konkret info om hvilken diett han følger, men han skal visstnok følge en diett med mye kalorier for å gjøre opp for et stort aktivitetsnivå. I denne dietten har han blitt anbefalt å være svært selektiv om hvor disse kaloriene kommer fra. Blant annet bær omtrent 60% komme fra karbohydrater som ris eller pasta, 30% fra protein som fisk eller kjøtt, og 10% fra fett og vitaminer. I tillegg supplerer han med proteinshaker. Dietten går også mye i grønnsaker. Det later tydeligvis til å virke for han, siden han er en av nåtidens beste, og per den nå dyreste fotballspilleren i historien. Men frykt ikke, om kostholdet virker vanskelig å følge har nok også han «juksedager» hvor han spiser det han selv måtte ønske. 

Lionel Messi

Portugiseren Messi er kjent som én av tidenes absolutt beste fotballspillere, men det siste året har ikke vært en dans på roser for klubben hans FC Barcelona. I år ble semifinalene i Champions League spilt uten Barcelona for første gang på 14 år. I 2014 reddet Messi karrieren ved å begynne å følge et vegansk kosthold under fotballsesongene. Det vil si at han spiser mer grønnsaker, og ikke kjøtt. I tillegg har han også spist mindre sukker, mel, behandlet mat, brus, og ikke-organisk mat. Dessverre for Messi har altså ikke dette kostholdet ført til en god sesong også i år. Heller ikke på hjemmebane i Spania har Barcelona gjort det spesielt bra, og i toppen av tabellen kjemper Atletico Madrid og Real Madrid om seierspokalen ifølge tippe-tips. Messi følger ikke dietten slavisk, men spiser for det meste ikke-animalske produkter for å prestere bedre på banen. Det er bra for magefloraen og forbedrer fordøyelsessystemet. Det er derfor mange fotballspillere som har begynt å følge et mer ikke-animalsk kosthold de siste årene. 

Kilde: Pixabay

Erling Braut Haaland

Til slutt kommer vår egen fotballstjerne Braut Haaland. Haaland har lenge vært kjent som en spiller som spiser enorme mengder mat, noe som er viktig når man forsøker å bygge muskler. Kanskje ikke så overraskende med hans aktivitetsnivå eller høyde. Det har flere ganger blitt skrevet om spillerens diett, fordi han har latt seg inspirere av en annen stjerne – Christiano Ronaldo. Med andre ord spiser trolig Haaland seks måltider om dagen, hvorav mye består av pasta og kylling for å få nok karbohydrater og protein. I tillegg drikker han mye vann, men kan slå seg løs med et glass juice og en pizza en gang iblant. Variasjon forekommer naturligvis også for å unngå at det blir for kjedelig.