Hva spiser en profesjonell poker-spiller?

Veldig mange forbinder casinoer med god mat, god drikke og god stemning men slik er det ikke for alle. Når profesjonelle pokerspillere spiller turneringer så varer disse gjerne i opptil 14 timer. Det er få pauser og ikke minst mye stress som kan påvirke matlysten. Pokerspilling handler om å hele tiden bruke hjernen og tenke smart så det nytter ikke være næringsfattig så hva spiser en pokerspiller når de spiller turneringer.

Mange har nok inntrykket av at pokerspillere spiser fine og luksøriøse middager når de spiller turnering. Det er ikke slik og realiteten er veldig annerledes. Pokerspilling er som en hvilken som helst annen toppidrett, det handler om å prestere selv om omgivelse er nokså glamorøse. Nedenfor kan du se en liten del av menyen under de store turneringene for flere av de største pokerprofilene i verden.

Informasjonen har vi hentet fra pokerblogger og intervjuet på YouTube.

Les også: Slik spiser toppidrettsutøvere

Grønn smoothie

Veldig mange pokerspillere har folk på sidelinjen som sørger for at de får i seg næring. En kjent faktor her er at flere pokerspillere inntar smoothie. Den er lett å få i seg, næringsrik og ikke minst enkel å innta uten noe særlig matlyst.

Nøtter

Nøtter er en populær snack blant pokerspillere. Du ser av og til skålen med nøtter på bordet når de spiller. Det er gjerne her en blanding av mandler,cashew og peanøtter.

Sliders

Sliders er små miniburgere. Disse blir gjerne servert i pausene som er på 15 minutter. Dette er gjerne mer litt magepåfyll for de aller fleste og profesjonelle pokerspillere inntar gjerne ikke mer enn et par stykker.

Energibarer

Energibarer er en enkel form for næring og noen har spesial tilpassede energibarer som er optimalisert for at hjernen skal fungere hundre prosent under turerning.

Energidrikk

Dette er noe man til stadighet ser de innta. Om det er RedBull, Monster eller en annen form for energidrikk. Det er umulig å vite om dette er fordi det er næring i dette eller om det faktisk er et sponsorat.

Ingen alkohol?

En seriøs pokerspiller drikker ikke under spillet men det har hendt at det er noen karakterer som drikker når de spiller. Dette kan være fordi de generelt drikker mye og det roer dem ned. For majoriteten av profesjonelle pokerspillere er dette helt uaktuelt.

Etter at turneringen er ferdig så er det gjerne et bedre måltild på en restaurant som gjelder for de aller fleste. Deretter så er det gjerne en lengre tid med søvn.

Forskning.no – Pokerspillere er ikke som andre spillere