
Guide: Slik lærer du deg å lage flere middagsretter
Det høres kanskje enkelt ut, men dette er noe de fleste sliter med.
La oss gjøre et lite eksperiment.
Tenk på det du har hatt til middag de siste fem dagene.
Jeg kan nærmest garantere deg at det er matretter du er godt kjent med fra før. Grunnen er enkel: vi mennesker er vane-dyr. Vi liker å holde oss til spesifikke mønstre så lenge vi mener at det er noe som fungerer.
Når det kommer til mat, så er det veldig få som gidder eller tør å utfordre seg selv.
Hvorfor bør man utvide reportoaret sitt når det kommer til matlaging?
Det bør man gjøre av flere grunner.
For det første fordi det å ha variert kost er utrolig viktig. Helsenorge.no skriver på sine nettsider at et sunt kosthold kan motvirke diabetes, høyt blodtrykk, tannråte, overvekt/fedme og kreft – bare for å nevne noen sykdommer.
For det andre vil du få en mestringsfølelse når du lager en ny middagsrett for første gang. Følelsen av å lykkes med noe på kjøkkenet er faktisk utrolig bra. Og hvis du enda ikke har fått den, så vil jeg absolutt anbefale deg å prøve.
For det tredje vil jeg bare påpeke at det finnes et ukjent antall kulturer rundt omkring i verden. Nå har verden blitt såpass globalisert at du kan få tak i nærmest alle matvarer i alle store byer. Hvis du bor i Oslo/Bergen/Trondheim, så kryr det av asiatiske og afrikanske matbutikker på nærmest hvert gatehjørnet.
Her finner du en haug med inspirasjon til nye middagsretter.
Tips – slik lærer du deg å lage noe nytt til middag
La meg presentere tipsene i en liste-form. Dette er tips som jeg personlig har hatt veldig stor suksess med. Nå ser du meg i hvert fall ikke lage den samme middagsretten to ganger på èn uke, noe som er en ganske stor oppgradering fra tidligere.
- Følg matbloggere på Instagram, Twitter og Facebook.
- Søk rundt på Youtube etter interessante oppskrifter.
- Bruk Google til hjelp hvis du står fast.
- Sjekk rundt i nærområdet ditt hvor du kan besøke “eksotiske matbutikker”.
- Ikke vær redd for å prøve noe nytt.
- Hør med venner, kolleger og familiemedlemmer om de kan anbefale noe.
- Les deg opp på tips matlagning.
Ikke bli “for” kreativ
Et godt tips er også å ikke gå helt bananas og lage nye retter hver dag.
Det kan bli slitsomt og utmattende. Dette er tross alt ikke noen “Masterchef”-konkurranse.
Jeg vil kanskje anbefale deg å ha et mål om å lage en ny rett hver eneste søndag. På den måten kan du eksperimentere èn gang i uken…og bestille fra Wolt hvis du merker at det ikke smaker spesielt godt.

Mine fire dyreste matvaner
Du vil kanskje også like

Nordnet lanserer ny prismodell for fond
29/06/2020
Mine fire dyreste matvaner
16/11/2020