Glutenallergi kan gi deg økte kostnader når du skal handle inn mat

Glutenallergi er noe som stadig flere nordmenn får. Hvorfor man får glutenallergi er usikkert men det er et plagsomt problem som setter noen klare begrensninger for hva du kan spise. Utvalget av glutenfrie produkter blir stadig større ettersom etterspørslen er blitt stor men dessverre så koster glutenfrie produkter mye mer enn vanlige produkter.

Hvorfor koster glutenfrie produkter mer enn vanlige produkter?

Vi er ikke helt sikre på hvorfor produktene koster mer men mest sannsynlig så kommer det av volum og at det koster mer å lage produkter for allergikere. Selv om glutenfrie produkter er populære så er det bare en veldig liten del av nordmenn som handler glutenfritt. Derfor vil man ikke oppnå de samme marginene som man gjørt med stor produksjon av vanlige matvarer. Dette er ihvertfall en av unskyldningene til butikkene som selger glutenfri mat.

Et annet moment er at man må ta flere forbehold når man lager glutenfri mat. Det skal ikke være spor av andre ting. Det krever at man bruker eget utstyr og grundig vask av utstyret, dette er ting som sammen kan være med på å øke prisen på glutenfrie produkter.

Du kan få skattefradrag

Om du har glutenallergi så kan du få et lite plaster på såret i form av et skattefradrag på din skattemelding. For å få dette så må du ha en godkjent diagnose fra lege. Det dekker ikke opp hele kostnadsforskjellen men det hjelper litt på.

Les mer hos cøliakiforeningen

Hvordan kan du få billigere glutenfri mat?

Glutenfri mat er stort sett frossen så det er ikke ofte det utgåtte produkter eller salg på denne typen varer. Derfor må man tenke litt mer kreativt. Du burde melde deg i kundeklubbene til alle de forskjellige butikkene for å benytte deg Æ, Trippeltrumf og alle de andre gode rabattordningene. På denne måten så vil du kunne handle billigere glutenfrie produkter.

Et annet triks er å finne et kredittkort som gir god cashback på mat. Det finnes veldig mange kredittkort du kan bruke når du skal handle mat og nettsiden www.kredittkrt.no har laget en fin oversikt. På denne måten så kan du få maten litt billigere hver gang du handler.

Det kan være mye billigere å lage den glutenfrie maten selv. Det finnes veldig mange blogger og YouTube-kanaler som kommer med gode ideer til deg. Dette tar litt mer tid men passer perfekt til deg som kanskje har litt mindre penger men tid til overs.