Følger alle fotballspillere et strengt kosthold?

Når man tenker på fotballspillere er det sikkert enkelt å se for seg at de alle har et veldig strengt kosthold som de forholder seg til. Men ikke alle fotballspillere spiser “sunn mat”. Noen av dem spiser akkurat hva de vil, når de vil, og hvor mye de vil. Men så finnes det de fotballspillerne som er litt mer forsiktige med hva det er de velger å skuffe i seg, selvsagt.

Grønnere kosthold

Noe som ser ut til å ha appellert til en god del fotballspillere over tid er valget til å avstå fra kjøtt og melkeprodukter til fordel for en sunnere livsstil. Mange av de spillerne som går over til å spise mer grønt, gjør ofte dette i håp om å forbedre prestasjonsevnene sine på banen.   

Fotballspilleren Lionel Messi har snakket åpenlyst om at han pleide å slite med oppkast på grunn av dårlig kosthold og at å endre kostholdet hjalp enormt med dette problemet, samtidig som det hjalp han med å prestere bedre på fotballbanen. Nå spiser Messi for det meste fisk og salat. Spesielt før viktige kamper. Han har også kuttet drastisk ned på godterispising. Noe han frydet seg over i fortiden. 

Kilde: Pixabay
 

Den britiske spilleren Chris Smalling er nok et eksempel på en fotballspiller som har valgt å fokusere på å spise en plantebasert diett. Han har valgt dette for å verne om dyrs rettigheter. 

Ifølge Smalling var det de uetiske forholdene i kjøtt og meieriindustrien som fikk han til å bestemme at han heller ville forholde seg til å spise frukt og grønt.

Gikk fra å være spinkel til å bli en målscorer-maskin

Den polske fotballspilleren Robert Lewandowski har fått stor media-oppmerksomhet for sin opptreden i storklubben Bayern Munchen i løpet av sine litt over fem sesonger som spiller i den tyske klubben.  For Munchen har han scoret 229 mål på 315 kamper. 

Lewandowski, som spiller spiss Bayern Munchen, er også godt kjent på grunn av fysikken sin. Takket være kona, sluttet han å spise søtsaker, kuttet ut melk fra dietten og senket alkoholinntaket sitt.

Bayern Munchen ligger på 1. plass i Bundesligaen og ligger meget godt an til å vinne den tyske ligaen i ifølge oddsen til 1.02 under sportsspill resultater på Bet365. I tillegg til odds på Bundesligaen kan man også finne andre sportsnyheter her.   

Lewandowski, som nå blir referert til som “The Body”, starter måltidene sine med dessert og avslutter med suppe fordi både han og kona mener at å spise på denne måten hjelper bedre med fettforbrenning. Selv om det ikke finnes bevis på at det best tiltaket når det gjelder forbrenning av fett, finnes det enkelte kilder som støtter idéen om at det er best å spise tyngre mat om morgenen og lettere måltid om kvelden.

Enten det er kun grønnsaker en fotballspiller velger å spise, eller en blanding av kjøtt og grønnsaker, er balanse det aller viktigste. Og som noen av de eksisterende artiklene på nett om fotballspilleres dietter tyder til, er det mange spillere som er på toppen av karrierene sine som har god balanse i kostholdet og som derfor ser ut til presterer mye bedre på banen enn de fleste.