Et godt kosthold i en travel arbeidshverdag

De fleste av oss tilbringer rundt 40 timer på jobb, hver eneste uke. Det betyr at vi tilbringer en god del av livet vårt på arbeidsplassen, så har du tenkt på hvor viktig det er å tenke på kostholdet og kroppen din mens du er på jobb også? Sunn mat og trening etter jobb er selvsagt positivt, men hva med å bidra til et enda sunnere og bedre liv mens du er på jobb?

Kilde: Pixabay

Gjør matpakken sunnere – lag store porsjoner i forkant

Matpakken har lang tradisjon i Norge, mens andre velger å kjøpe baguetter eller annen fast food fra nærliggende matsjapper i lunsjpausen. Det finnes imidlertid mange måter å lage en interessant, velsmakende lunsj på, og «meal preppeing», eller matprepping som det kalles på norsk, er blitt et populært fenomen over hele verden. Det går ut på at man forbereder maten i god tid før man spiser den.

De fleste synes nok en lunsj bestående av tørre brødskiver blir vel kjedelig i lengden, men med matprepping kan man forberede mat for mange dager på forhånd. Deretter lagres maten i kjøleskapet, og er klar til spising. Trenden startet i treningsmiljøet der de ønsket å alltid ha tilgang til sunne måltider, uten å måtte bruke mye tid på å forberede maten daglig. Derfor setter man gjerne av tid en bestemt dag der man lager flere måltider på en gang, som deretter kan oppbevares frem til de spises.

Bytt ut brødskiven med magert kjøtt og fisk

For noen er det nok utenkelig å bytte ut brødskiven til lunsj, da den har sterke tradisjoner her til lands som fast lunsjmat. Men det å ta med seg et ferdigpreppet måltid bestående av for eksempel kylling eller fisk og grønnsaker, kan by på en svært smakfull og sunn opplevelse. Det metter bra, og gir deg god energi som gjør at du kan yte godt resten av arbeidsdagen.

Legg inn små treningsøkter i arbeidshverdagen

For å komplementere et sunt kosthold, er det også lurt å legge inn noen små treningsøvelser i løpet av hverdagen. Da snakker vi ikke om øvelser som ender opp med å gjøre deg svett og utslitt, men ting som squats, gå i trapper, og enkle øvelser du kan legge inn samtidig som du er i naturlig bevegelse i arbeidshverdagen.

Hvis du jobber på et kontor og har et justerbar pult, er det også flott å kunne stå oppreist noen timer i løpet av dagen mens du jobber. Det kan også være greit å koble helt av med noen småpauser i løpet av arbeidsdagen. Da kan du finne deg et stille sted og sette deg ned, høre på musikk, spille mobilspill eller underholdningsspill som spilleautomater, som du kan lese om i denne LeoVegas artikkelen. Hver dag bør du ha minst to pauser der du tar en slik mental time-out fra jobben.

De positive effektene kommer til slutt

Mange er utålmodige når de legger om til en sunnere livsstil, og forventer forandringer i løpet av dager eller uker. Ofte kan det ta litt lenger tid, men i det lange løp kommer de positive effektene, og du kommer til å merke at du føler deg sprekere og mer energifull enn tidligere.

Kilde: Pixabay