Dette bør du tenke på når du skal gjennomføre en hårtransplantasjon

Har du vurdert å gjennomføre en hårtransplantasjon? I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på de forskjellige tingene du bør tenke på først!

Flere og flere velger å ty til en hårtransplantasjon i våre dager. Det har blitt relativt enkelt med årene, og resultatet blir som regel veldig bra.

Det første du bør tenke på om du vurderer en hårtransplantasjon, er om du er en god kandidat. Dette bil du som regel også få bekreftet eller avkreftet dersom du gjennomfører en konsultasjon, men det kan jo være greit å tenke på det selv aller først. Kort fortalt er du avhengig av å ha en del hår du kan transplantere, for å være en aktuell kandidat.

Hos seriøse klinikker er det mange som får avslag når de kommer på konsultasjon, da de rett og slett har for få hår å flytte. Så du bør derfor starte med å se deg i speilet: har du bare en tynn hestesko-fasong med hårstrå igjen på hodet? Da bør du legge fra deg alle drømmer om å få et tykt, fult hode med hår igjen. Det kan godt hende du kan gjennomføre en mindre transplantasjon, og for eksempel ramme inn ansiktet ditt litt, men du vil aldri igjen få en skikkelig manke, dessverre.

Det neste du bør tenke på er hvor du ønsker å gjennomføre selve hårtransplantasjonen.

Mange gjør det i Norge, men det er også populært å dra til utlandet. Norge er et veldig lite land, så det å tenke at vi har de beste legene her, kan være naivt. Det viktigste av alt når du skal gjennomføre en transplantasjon er at legen er dyktig. Dette finner du kun ut ved å lese deg opp, så gjør en grundig jobb her!

Videre bør du tenke på hvor mye penger du skal sette av til en transplantasjon.

Prisene på en hårtransplantasjon varierer veldig fra land til land og sted til sted. Det kan være litt komplisert å regne på pris, da noen klinikker regner per «graft» mens andre per hår. En «graft» er et stykke hud med hår, og vil inneholde flere hårstrå. Dette er fordi hår ofte vokser i tette klynger, og da er det mer logisk å transplantere hele klyngen under ett, i stedet for å dele disse opp. Resultatet vil uansett gi et naturlig utseende.

Et av de billigste landene for å gjennomføre en hårtransplantasjon, er Tyrkia. Her er det også svært gode leger. I Tyrkia er kosmetiske inngrep mye mer vanlig enn i Norge, og det er et mye større land, så legene der har mer erfaring.

I andre enden av skalaen når det kommer til pris, finner vi land som England, USA og Canada. Transplantasjonene her er dyrere, men de er også av veldig god kvalitet. Dessuten er det mange som føler en ekstra trygghet når legene og alle på klinikkene snakker flytende engelsk.

Så, for å oppsummere:

  • Ha en realistisk forventning til hvilket resultat du vil få av en transplantasjon
  • Finn ut hvilken klinikk/lege du skal gå for – gjør GRUNDIG research!
  • Tenk på prisen når du velger hvor du skal gjennomføre klinikken
  • Husk at utlandet alltid bør være en mulighet