De fire beste matrettene for den optimale spillkvelden

Høsten nærmer seg, og kvelder inne med vennegjengen likeså. Høsten er nemlig høytid for spillkvelder, og med spillkvelder følger gjerne litt ekstra kos. Lyset dempes, god mat finnes frem, og det diskuteres ivrig hvilke spill som skal spilles. Hvilken mat som serveres er så klart også viktig – den skal aller helst lage seg selv, og den skal være lett å spise slik at spillingen får hovedfokuset. Nedenfor får du tips til enkle og ikke minst gode matretter en spillkveld verdig.

Den soleklare favoritten: pizza

Pizza er og forblir den store favoritten på spillkvelder, og det er forståelig. Når du spiller vil du gjerne ha hendene ledig, og det er enkelt å ta seg en pizzabit for deretter å legge det fra seg å fortsette spillingen. Spesielt når du spiller intense spill, slik som typiske skytespill og spill som krever full oppmerksomhet er pizza å anbefale. Og det aller beste er at du aldri blir lei, for pizzaen kommer i så mange former og varianter.

Det finnes et stort utvalg restauranter og gatekjøkken som leverer pizza i alle mulige former: med pepperoni, biff, marinert kylling og masse grønnsaker. Dessuten er det enkelt å lage pizza selv, og du kan utforske nye varianter om du ønsker det. Pizza med hvit saus, blomkålpizza og potetpizza er noen av pizzavariantene som er i fokus om dagen.

Taco: godt og enkelt

Planlegger du en roligere spillkveld er taco å anbefale. Det krever litt mer av deg å spise det, men skal dere ha en roligere spillkveld, der dere ikke trenger hendene frie til enhver tid, gjør det ingenting at du må ta en liten pause for å lage en ny tacolefse underveis.

Mange utviklere av spilleautomater på nett har dessuten fokusert på det meksikanske temaet når de har utviklet nye spilltitler, så du finner en rekke spill med taco, nachos og jalapeños på menyen. Med andre ord er det bare til å finne frem sterk tacosaus, sombreroer og meksikanske toner og gjøre seg klar for en skikkelig meksikansk aften om du går for tacoen på neste spillkveld.

Den største fordelen med taco er at alle som deltar på spillkvelden kan velge akkurat det tilbehøret de selv ønsker – kjøttdeig, kylling, salat, agurk, nachos, bønner, saus og rømme. Mulighetene er bortimot uendelige. Dessuten kan dere avtale at alle stiller med et par ingredienser eller litt tilbehør hver, så går selve matlagingen også mye raskere.

Tapas

Tapas er helt enkelt et utvalg retter, fra kjøttboller og rundstykker til osteskiver, potetbåter og såkalte «gambas pil pil» – chili- og hvitløksmarinerte reker. Planlegger du en kveld med brettspill, kan tapas gi den rette stemningen, og dessuten kan dere diskutere alle de gode matrettene underveis i spillet. Tapas kan småspises over flere timer, så og dere vil derfor ha mat tilgjengelig, uansett hvor lang tid spillingen tar.

Som med taco, kan alle som deltar på spillkvelden ha ansvar for noen retter hver. På den måten sikrer dere et mangfoldig utvalg av mat, og du er garantert å oppdage noen smaker og retter du aldri før har vært borti.

Grillmat: den optimale vennekvelden

Selv om sommeren har takket for seg, er det ikke noe i veien for å grille når spillkvelden står for døren. Mye kan grilles i ovnen eller under tak, og tilbehør som salat, rundstykker og potetbåter kan lages på forhånd. Tar alle med seg det de selv vil grille, får dere et godt og variert utvalg av pølser, kjøtt og kanskje også noen veganske retter. Start kvelden foran grillen, sosialiser og kom i god stemning og før dere starter spillkvelden på full mage.